Duurzaam Woonplus

Wetenschappers Fase D, Schiedam-Oost

Het project

Het nieuwbouwproject De Nieuwe Wetenschappers wordt gebouwd in de Wetenschappersbuurt van Schiedam-Oost. Deze buurt is gelegen tussen de Fahrenheitstraat, Doctor Zamenhofstraat, Hogenbanweg en Lorentzlaan. Hier maken 293 woningen van Woonplus Schiedam ruimte voor 152 gloednieuwe eengezinswoningen; 78 huurwoningen en 74 koopwoningen. De 78 huurwoningen zijn bedoeld voor verhuur in het duurdere sociale huursegment.

De bouw vindt plaats in 4 fases (A t/m D) en is gestart in het voorjaar van 2017.

 • Fases A tot en met C zijn inmiddels opgeleverd en verhuurd.
 • In Fase D worden de laatste 15 vier- en vijfkamer huurwoningen gebouwd.

Voor wie zijn deze woningen geschikt?

De 15 nieuwbouw eengezinswoningen in de Wetenschapsbuurt  fase D zijn gelegen aan de Hogebanweg in Schiedam-Oost.  De woningen bieden paren en gezinnen een unieke kans. Wonen in een eengezinswoning met een eigen achtertuin en ruime zolderverdieping. De woningen zijn geschikt voor huurders die zich niet willen binden aan een woning in de vrije sector, waarbij de marktwerking de huurprijs bepaalt en er geen begrenzing is van een maximale huurprijs en die evenmin bereid of in staat zijn een woning te kopen in de overspannen woningmarkt van vandaag de dag. Deze huurder zoekt een redelijk betaalbare woning, waarbij hij of zij de zekerheid heeft dat de overheid de maximaal redelijke huurprijs van de woning bepaalt.

Fase D heeft 2 woningtypes: de 2 hoekwoningen zijn vijfkamerwoningen en de 13 tussenwoningen zijn vierkamerwoningen. Alle woningen zijn zeer energiezuinig en voorzien van:

 • verwarming door middel van warmtepomp
 • laagtemperatuur vloerverwarming
 • triple glas
 • zonnepanelen

De oplevering van vierkamerwoningen is in december 2020 en de oplevering van de vijfkamerwoningen zal begin 2021 plaatsvinden.

Informatie over de woningen:

 • Vierkamerwoningen:
  Het gebruiksoppervlak van de woningen is circa 104 m2. De woning bestaat uit 3 verdiepingen waarvan de zolderverdieping een schuine kap heeft. Op de begane grond bevindt zich het toilet, de woonkamer van 21,3 m2 en een open keuken van 8,9 m2 met een keukenblok in hoekopstelling. Vanuit de woonkamer is de achtertuin met berging bereikbaar. Op de 1e verdieping bevinden zich drie slaapkamers en de badkamer. De zolderverdieping (niet ingedeeld) is voorzien van een dakraam en biedt ruimte voor de technische installaties.
  Voor meer informatie over de indelingen en de grootte van de vertrekken kijk op: plattegrond vierkamerwoning
  Alle woningen zijn zeer energiezuinig en worden opgeleverd als energiezuinige woningen met EPV.
  De huur is als volgt: netto huur: € 737,–, servicekosten: € 7,71, EPV: € 154,96; dit maakt de totale bruto huur € 899,67 per maand.
  Deze woningen zijn bestemd voor gezinnen met een minimuminkomen van € 39.055,- per jaar en een maximum inkomen van € 43.574,- per jaar. De huishoudgrootte is 2 tot en met 5 personen. Zie verder de toewijzings- en verhuurvoorwaarden.

 

 • Vijfkamerwoningen:
  Het gebruiksoppervlak van de woningen is circa 123 m2. De woning bestaan uit 3 verdiepingen waarvan de 3e verdieping een plat dak heeft. Op de begane grond bevindt zich het toilet, de woonkamer van 21,3 m2 en een open keuken van 8,9 m2 met een keukenblok in hoekopstelling. Vanuit de woonkamer is de achtertuin met berging bereikbaar. Op de 1e verdieping bevinden zich drie slaapkamers en de badkamer. Op de zolderverdieping bevindt zich de zeer ruime vierde slaapkamer van 28,9 m2 en de ruimte voor de technische installaties.
  Voor meer informatie over de indelingen en de grootte van de vertrekken kijk op: plattegrond vijfkamerwoning
  Alle woningen zijn zeer energiezuinig en worden opgeleverd als energiezuinige woningen met EPV.
  De huur is als volgt: netto huur: € 737,–, servicekosten: € 7,71, EPV: € 181,78; dit maakt de totale bruto huur € 926,49 per maand.
  Deze woningen zijn bestemd voor gezinnen met een minimum inkomen van € 39.055,- per jaar. De huishoudgrootte is 5 tot en met 6 personen. Zie verder de toewijzings- en verhuurvoorwaarden.

Toewijzings- en verhuurvoorwaarden

Het is heel belangrijk dat u de toewijzings- en verhuurvoorwaarden leest voordat u reageert op deze woningen.
U kunt de voorwaarden lezen via deze link.

De inschrijfperiode is gesloten.

 

Alle informatie is onder voorbehoud van prijswijzigingen, typefouten, vergissingen en dergelijke. De getoonde afbeeldingen zijn louter ter illustratie.

Zoekvenster sluiten