Duurzaam Woonplus

Wetenschappers Fase C, Schiedam-Oost

Het project

Het nieuwbouwproject De Nieuwe Wetenschappers wordt gebouwd in de Wetenschappersbuurt van Schiedam-Oost. Deze buurt is gelegen tussen de Fahrenheitstraat, Doctor Zamenhofstraat, Hogenbanweg en Lorentzlaan. Hier maken 293 woningen van Woonplus Schiedam ruimte voor 152 gloednieuwe eengezinswoningen; 78 huurwoningen en 74 koopwoningen. De 78 huurwoningen zijn bedoeld voor verhuur in het sociale huursegment. Het gaat dus om betaalbare huurwoningen.

De bouw vindt plaats in 4 fases (A t/m D) en is gestart in het voorjaar van 2017.

  • In Fase A is inmiddels opgeleverd en verhuurd.
  • In Fase B is inmiddels opgeleverd en verhuurd.
  • In Fase C  worden 10 vierkamer huurwoningen gebouwd.
  • In Fase D worden 15 vierkamer huurwoningen gebouwd.

Medio 2020 zullen de energiezuinige woningen met EPV van fase C verhuurd gaan worden.

Onderstaand vind je meer informatie over de huurwoningen.

Huurwoningen De Nieuwe Wetenschappers: Fase C

De huurwoningen bestaan uit drie woonlagen. Alle woningen zijn vierkamer eengezinswoningen.

Het woonoppervlak van de vierkamerwoningen is circa 104 m2. Op de begane grond bevindt zich het toilet, de woonkamer van 21,3 m2 en een open keuken van 8,9 m2 met een keukenblok in hoekopstelling (zie hieronder de 3D impressie). Vanuit de woonkamer is de achtertuin met berging bereikbaar. Op de 1e etage bevinden zich drie slaapkamers en de badkamer. De zolderverdieping (niet ingedeeld) is voorzien van een dakraam en biedt ruimte voor de technische installaties.

Alle woningen worden opgeleverd als energiezuinige woningen met EPV.

Meer informatie over de indelingen en de grootte van de vertrekken zie je op de onderstaande plattegronden.

Duurzaam-Woonplus-Projecten-Wetenschappers-Fase-C-plattegrond

Voor wie?

Deze nieuwbouw eengezinswoningen in de Wetenschapsbuurt  Fase C in Schiedam-Oost bieden paren en gezinnen een unieke kans. Wonen in een rijtjeshuis met een eigen achtertuin en ruime zolderverdieping.

Voor wie zijn deze woningen geschikt?
De woningen zijn geschikt voor huurders die zich niet willen binden aan een woning in de vrije sector, waarbij de marktwerking de huurprijs bepaalt en er geen begrenzing is van een maximale huurprijs en die evenmin bereid of in staat zijn een woning te kopen in de overspannen woningmarkt van vandaag de dag. Deze huurder zoekt een redelijk betaalbare woning, waarbij hij of zij de zekerheid heeft dat de overheid de maximaal redelijke huurprijs van de woning bepaalt.

Zoekvenster sluiten