Duurzaam Woonplus

De Buurttuin

Het project Parkweg-Midden beslaat het gebied tussen de Mgr Nolenslaan, de Parkweg, de Burg. van Haarenlaan, de Van Heuven Goedhartstraat en de M.C.M. de Grootstraat in de wijk Nieuwland te Schiedam. De firma Van Wijnen West bouwt hier in 4 fasen 238 duurzame eengezinswoningen en levensloopbestendige appartementen en richt hierbij de buitenruimte in. Van de 238 woningen zijn 145 woningen van Woonplus Schiedam en, volgens de huidige planning,  bestemd voor de sociale huur. De overige woningen worden koopwoningen of woningen in de vrije-huursector en worden verkocht of verhuurd via Van Wijnen West.

 

71 vierkamereengezinswoningen

De portiekflats langs de Parkweg in Schiedam-Nieuwland maken plaats voor een gezellige, nieuwe, groene buurt ‘De Buurttuin’. De eengezinswoningen zijn zeer energiezuinig, door de goede isolatie van muren, vloeren, dak en ramen is weinig energie nodig om ze te verwarmen. Verhuring met een energieprestatievergoeding. De bouw vindt plaats in 4 fases. Volgens de huidige planning wordt in 2021 gestart met de 1e fase, en worden de eerste woningen in 2022 verhuurd.

74 driekamerappartementen

Bij de entree van de Parkweg aan de Burgemeester van Haarenlaan worden 2 kleinschalige appartementengebouwen gerealiseerd. Ze zijn fraai, licht, identiek en aan elkaar gespiegeld. Elk gebouw bestaat uit 37 appartementen verdeeld over 8 beuken en 5 bouwlagen. De ruime driekamerappartementen zijn comfortabel en zeer energiezuinig. De bouw vindt plaats in 4 fases. De bouw van de huurappartementen vindt plaats in de 2e en 3e fase. Volgens de huidige planning wordt eind 2021 gestart met de 2e fase en worden de eerste woningen eind 2022 verhuurd.

Verhuurproces

Om in aanmerking te kunnen komen voor een van onze woningen moet u ingeschreven staan als woningzoekende bij woonnetrijnmond.nl en voldoen aan de voor het complex geldende toewijzingseisen.

Zoekvenster sluiten